Hogyan kerül az oldalad a Google találati listán egyre jobb helyre?

Úgy gondolom minden honlap tulajdonosnak az az érdeke, hogy a lehető legjobb helyen szerepeljen a Google találati listájában. Ez persze nem olyan egyszerű dolog, hiszen az oldalon végzett munka mellett még sok időbe is telik, lépésről-lépésre lehet csak haladni. Nem szabad mindent egyszerre, mert a Google biztosan büntetni fog érte, jobb esetben csak annyival, hogy hátrébb sorolja az oldalt, rosszabb esetben ki is tilthatja a találati listából.

Mi ennek a menete? Mindezt keresőoptimalizálással érhetjük el. De mit is jelente ez pontosan? A Keresőoptimalizálás (search engine optimization, röviden SEO), nem más, mint a weboldalak optimalizálása, hogy a keresőmotorokban minél jobb helyezést érjenek el. A legismertebb keresőmotor a Google, mert  Magyarországon az internetezők közel 98%-a ezt használja, ha valamilyen megoldást keres a virtuális világban.

 

Mire kell odafigyelni, ha magunk szeretnénk végezni ezt a feladatot?

A tartalom a lényeg!

A keresőmotorok a hasznos és érdekes tartalmakat szeretik, ahogy az olvasó is ezeket preferálja. Az elmúlt időben nagy szerepet kapott a nagy mennyiségű szöveg a weboldalon. Kezdjük a főoldalnál. Ugye, hogy sok cég honlapján látod az unalmas cégtörténetet? Persze régebben ez volt a sablon, de ma már ezzel nem tudsz kitűnni a tömegből. Próbálj meg egyedi lenni. Érdekességeket írj, ami megfogja a honlapra látogatókat. Hiszen a statisztikák alapján erre 3 másodperced van, mert ennyi idő alatt dönti el az oda látogató, hogy marad-e az oldalon.

Tartalom nélkül lehetetlen a keresőoptimalizálás. Íme, az első feladat, amit magad is el tudsz végezni.
Írj olyan érdekességeket, ami az oldaladhoz tartozik, ami a vásárlóidnak hasznára válik. Nem reklámozásra gondolok! Írd le a tapasztalataidat, véleményed. A lényeg, ha olyan tartalom van az oldaladon, ami másokat is érdekel, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz a keresőoptimalizálás első lépéseiben.

 

Vannak kulcsszavaid?

Az elemzést már a keresőoptimalizálás kezdetén el kell végezni. De mi is az a kulcsszó?  Kulcsszavaknak nevezzük azokat a kifejezéseket, melyeket az internetezők bepötyögnek a keresőbe.
A lényeg, hogy minden oldalhoz legyen 1 megfelelő kulcsszavad.  Gondolkodj kicsit a kereső fejével, vajon mit írnál be a keresőbe, ha a termékedre szeretnél rátalálni? A legjobb, ha nem túl általános szavakra gondolunk és több szóból is állhat. Mert aki keres, próbálja szűkíteni a keresést, hogy minél előbb megtalálja a megoldást a problémára.

A kulcsszó keresésről is írtam egy rövid összefoglalót, mely a blog menüben megtalálható. Amennyiben nincs időd erre, vedd fel velem a kapcsolatot.

Written by B