modigliani-nude

50 milliárd forintért kelt egy festmény

50 milliárd forintért kelt el egy festmény

In English: A nude painting by Modigliani sold for $170 million — the 2nd-highest price ever for a painting at auction…

Csillagászati áron, 170,4 millió dollárért (50 milliárd forintért) kelt el a Christie’s hétfő esti New York-i árverésén Amedeo Modigliani Nu couché című aktfestménye. A kínai vásárló minden idők második legmagasabb művészeti árverési összegét fizette ki a százéves képért.

Az 1917-18-ból származó festmény először…

Read more
jobb agyfélteke, bal agyfélteke

Melyik agyfélteke aktív éppen?

 

Ez egy kicsit bonyolultabb, mint gondolnánk. Hiszen amint rájövünk, hogy  melyiket is használjuk, akkor abban a pillanatban már át is váltott 🙂 Amikor a jobb agyféltekénk működik, akkor amint arra gondolunk, hogy most melyik is lehet, akkor már át is váltott a bal agyféltekére, ami abban a pillanatban lesz épp aktív.

Vizsgálatok igazolták, hogy a kép festésekor a jobb agyféltekénk aktív, viszont a színek keverésénél pedig a…

Read more

Keresőoptimalizálás első lépései

Hogyan kerül az oldalad a Google találati listán egyre jobb helyre?

Úgy gondolom minden honlap tulajdonosnak az az érdeke, hogy a lehető legjobb helyen szerepeljen a Google találati listájában. Ez persze nem olyan egyszerű dolog, hiszen az oldalon végzett munka mellett még sok időbe is telik, lépésről-lépésre lehet csak haladni. Nem szabad mindent egyszerre, mert a Google biztosan büntetni fog érte, jobb esetben csak annyival, hogy hátrébb sorolja az oldalt,…

Read more
kulcsszó

Kulcsszó választása lépésről lépésre

 

Úgy gondoltam, hogy a kulcsszó keresés megér egy külön oldalt, mert ez a későbbi keresőoptimalizálásnál meghatározó szerepet játszik majd.

A legjobb, ha le is írod most a kulcsszavaidat. Először vegyük az egész oldalunkat. Miről szól, mik azok a kifejezések amik gyakran megjelennek a szövegben. Írj össze legalább 10-15 szót, kifejezést, persze ezeket nemsokára csökkentjük, a lehető legjobb kulcsszavakra.

Előfordulhat az is, ha rossz kulcsszót választunk és beírjuk a…

Read more
arculat

Mit nevezünk arculatnak?

Mit nevezünk arculatnak?

Az arculat egy cég, vagy közösség azonosítására szolgáló külső jegyek (formák, színek, képek, hangok stb.) összetett rendszere.

Egységes és tudatos megjelenés, amely összetéveszthetetlen és sajátságos jegyeket hordoz az adott szervezeten belül és annak kifelé irányuló kommunikációjában. Segít a beazonosításban és az egységes szervezeti megjelenésben, amely az ügyfeleknél az első benyomást jelenti. Legyen szó egy kis- és középvállalati szegmensbe tartozó cég megjelenéséről, vagy egy óriásvállalatéról, az arculatnak professzionálisnak, egyedinek és könnyen…

Read more
Taj-Mahal,-India-(linónyomat)-A3-as-lapon

Linoleummetszet

Linoleummetszet

 

A linóleummetszet vagy linómetszet a fametszethez hasonló magasnyomású sokszorosító eljárás, az ilyen eljárással készült grafikailap.
A fadúc helyett 1895 körül próbálkoztak először a puhább, homogén szerkezetű anyaggal, a linóleummal. A sima linóleumlapra felvittrajz alapján árokvésővel vájják ki azokat a részeket, melyek a nyomtatás során nem hagyhatnak nyomot a lapon.

A linóleummetszet dúca a parafa és lenolaj felhasználásával előállított linóleumlap. Ez a fánál jóval könnyebben és gyorsabban munkálható meg. A rézkarc, rézmetszet…

Read more
Mobilbarát oldal, www.b-art-design.hu, ART, DESIGN, PHOTO,

Mobilbarát az oldalad?

Mobilbarát az oldalad?

A google új frissítése lerontja a nem mobilbarát oldalak helyezését a találati listákon. Ez csak a mobil eszközökön való keresésre vonatkozik. „Csak”, ezt nem szabad fél vállról venni, hiszen egyre többen használják a mobilt keresésre, hiszen az mindig kéznél van.

Mi a megoldás?

Ha reszponzív a weboldal, vagyis ha alkalmazkodik a kijelző méretéhez. Neked milyen a weboldalad?

Ha eddig úgy gondoltad, hogy még ráérsz a váltással, akkor most itt…

Read more
Hírlevél